dijous, 23 de febrer del 2012

Actualitat de Maria Àngels Anglada

Acaben d’aparèixer dos volums de poesia de dos autors de generacions ben diferents en els quals es deixa sentir la presència de Maria Àngels Anglada, amb intensitats també diferents. Pere Ramírez Molas (Vic 1933) al seu Manual del picapedrer, dedica un poema a l’escriptora i l’acaba amb la recreació de la tercera part de l’angladià “Variacions sobre el tema de Cassandra”, del poemari Kiparissia. Susanna Rafart (Ripoll 1962) a En la profunda onada, parteix del poema angladià “Làpida i Afrodita”, per organitzar el seu propi poemari. 

D’altra banda, la Càtedra M. Àngels Anglada de Patrimoni Literari, de la Universitat de Girona i la Diputació de Girona, acaba de publicar, dins de la seva col·lecció “Itineraris literaris autoguiats”, l’itinerari dedicat a Maria Àngels Anglada a Figueres, un passeig per la ciutat en la qual Anglada va escriure la major part de la seva obra literària, elaborat per Francesca R. Uccella.

I és que, com diu Ramírez Molas al seu poema, dirigint-se a la poeta Anglada, “la teva veu de sibil·la / viurà sempre”.

6 comentaris:

  1. Bell arquetipus, el de la sibil.la, per acompanyar la figura de Maria Àngels Anglada.

    ResponElimina
  2. M'alegro molt de la influència de Maria Àngels Anglada en la poesia posterior i trobo que tu ets la perfecta emissària d'aquest fet.
    Jo també et felicito des del meu racó.
    Petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La petjada d'Anglada en la literatura esdevé més profunda, amb el pas del temps. Moltes gràcies, Glòria.

      Elimina