dimecres, 29 d’agost del 2012

El test d’alfàbrega

Dia gris. Finals d’estiu. Menys hores de sol, més hores foscants. Antídot: llistes de plantes i flors. Carolina. Alfàbrega. Xicranda. Xuclamel. Lliri. Llessamí. Lilà. Magnòlia. Menta. Julivert. Rosa. Camèlia. Nenúfar. Fulles de saló. Falgueres. Mimoses. Baladres. Butleies. Xeringuilles. Farigola. Roselles. Xuclamel. Glicines. Dulcamara. Espígol. Ginesta. Clavells. Dàlies. Violetes. Nards. Marialluïsa. Gardènies. Cineràries. Miosotis. Buguenvílees. Vidalba. Gladiols. Geranis. Jonquilles. Didaleres. Si les voleu trobar totes, encara que no sigui el temps, us esperen al Bloc Mercè Rodoreda.

L’alfàbrega de cuinar i la d’espantar mosquits s’ofereixen així d’esponeroses, amb el llessamí de fons, aquests dies, al jardí de Llagostera, com el test d’alfàbrega de John Keats.

2 comentaris:

  1. A Bétera, poble de la comarca de Camp de Túria, a uns vint km. de València, fan per a la verge d'agost, el dia 15, una mena de competició d'alfàbregues com a ofrena mariana, amb processó inclosa, que potser coneixes. Aquest any sembla que han superat el seu propi rècord guinness:

    http://www.levante-emv.com/comarcas/2012/08/14/alfabegues-superan-record-guinness-altura/928358.html

    A mi, que vaig molt per Bétera, donada la meua afició ciclista, no deixa d'inquietar-me, i molt, aquesta tradició d'alfàbregues gegantines. M'hagués agradat conèixer el pobre Llorenç local, la veritat. La impressió que s'hagués dut el Keats en veure-les... no vull ni pensar-ho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quins monstres! No n'havia sentit parlar mai. Em recorda la història de les murtreres. Jo només coneixia murtreres petites. Quan en Baltsar Porcel va presentar el meu llibre dels arbres, en Braille, em va dir que ja m'ensenyaria les d'Andratx altes com arbres!

      Elimina