dimarts, 3 d’abril del 2012

Festa grossa a can Vilallonga

Amics,
Avui fa 21900 dies que aquest cos meu es passeja per aquest món. Bé, de fet, si pensem que aquest any és de traspàs, hauré d’afegir 15 dies més al còmput anterior. De manera que avui fa 21915 dies que els meus ulls es van obrir per primera vegada. Ja ho deveu haver endevinat o comptat. Tots aquests giravolts són per dir que avui faig 60 anys. Dit. Així. Aviat és dit, i escrit. I de seguida són passats. Sí, sí. Com un buf. I és un goig, vés per on. Una vegada has acceptat, això sí, que hauràs de posar un sis a davant. Primer m’hi vaig rebel·lar, no us enganyaré pas. Després se’m va fer la llum, un any més, com cada any. “Has arribat fins aquí!”, vaig dir al meu tu rebel. I el tu va repetir: 

“si heu fet les coses a mos ulls tan belles,
si heu fet mos ulls i mos sentits per elles,
¿per què aclucà’ls cercant un altre com?
¡Si per mi com aquest no n’hi haurà cap!”

I el tu, ja apprivoisé, va decidir que quina sort de poder fer 60 anys amb la vostra companyia. I després, com Catul, va voler esbullar-ne el compte. No fos cas.

Valete.

La il·lustració d’avui forma part de la història de la meva vida en còmic que, l’any 1993, el meu cosí va dibuixar per a nosaltres.

22 comentaris:

  1. Ara que fa vint anys que fa vint anys que en vas fer vint, per molts anys!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Puigmalet. M'ha agradat molt aquest joc del vint!

      Elimina
  2. Doncs per molts dies, Mariàngela! Feliç aniversari!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Lapsus calami! Els treballs i els dies, els plaers i els dies... sempre calen els dies, per acompanyar...

      Elimina
  3. Va, no ens enredis Mariàngela, que això no t'ho creus ni tu.

    La vida en còmic, que bonic!
    Ara que penso, tornaré a escoltar la cançó del Sisa, a veure si se m'ha escapat alguna Mariàngela entre la familia Ulises i el capitán Trueno.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho veus, milers i milers de dies, Ignasi, ja t'ho pots ben creure! Has trobat alguna Mariàngela a la cançó? Petó.

      Elimina
  4. FELICITATS, i per molts anys més (jo en tinc 61, i ja no m'espanta, tot és acostumar-se al 6).

    ResponElimina
    Respostes
    1. No puc deixar un comentari de manera directa. M'enganxo al "respon" de Novesflors per desitjar-te per molt anys. És una xifra rodona que vaig començar a lluir fa més d'un any i m'hi he acostumat fins a oblidar-me'n. Tempus fugit, ja ho sabem.
      Una abraçada!

      Elimina
    2. Ara que ja tinc 21916 dies, ja m'hi he acostumat! Vosaltres dues ja sabeu de què parlem, oi? Es veu que hem fet el club de les senyores estupendes a la seixantena, totes plegades! Gràcies, Novesflors i Glòria! Una bona abraçada!

      Elimina
  5. Mariàngela, moltes i moltes felicitats. Et recordo amb un somrís. L'altre dia vaig poder parlar amb un col·lega teu de Tarragona, el Dr. Jesús Carruesco i va somriure quan li vaig parlar de tu. Mil petons carregats de llum de primavera i una bona abraçada. Et convido a passar, quan vulguis, a fer una visiteta al meu blog http://elsenyalllunya.blogspot.com
    Per cert... la imatge és molt divertida! :o)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Procuraré no perdre aquest que sembla un senyal d'identitat vilallonguià, Sònia(dora)! Fan olor de violetes aquests teus petons de primavera! Et visitaré. Ja plorava en llatí, ja ho veus! Abraçada.

      Elimina
  6. Oh, estimada, per molts anys, quina xifra més bella! El número sis és un número de plenitud, de l'home i la dona integrats, ja que el primer tres significa saber-se humà i el segon tres significa fer-se conscient de la filiació divina (per aquells que ho senten així, és clar, avui precisament en parlo en el meu post sense haver llegit el teu!). Feliços els qui hi arriben, jo sóc feliç de ser-hi, i veig que Novesflors també, donem-nos la mà en aquesta preciosa dansa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vet aquí que, gràcies a les teves paraules, encara m'agrada més portar el 6 a davant! Aniré a llegir el teu post d'ahir! Beatae nos, sí, amiga Teresa. Un petó.

      Elimina
  7. Per molts anys i que els puguis gaudir amb la rialla que sempre t'he vist als llavis. Certament que és un número rodó i el còmic molt escaient. Encara recordo algunes de les teves classes!

    ResponElimina
  8. Molts dies i bons, Mariàngela! Anar criant temps és una meravella, quan el temps és temps ben viscut, ben crescut, ben fruitat i ofert als altres. A fer cria.

    Joan Calsapeu

    ResponElimina
  9. Criaré temps, doncs, ben criat! Moltes gràcies, Joan.

    ResponElimina