divendres, 23 d’abril del 2010

Llegir

Un catàleg editorial. Posem d’una editorial francesa. I tots aquests títols. Per llegir o somniar o escriure o confegir aquest post.


Elogi del repòs. Pensaments peresosos d’un peresós. Quan les coses començaran. Petites misèries de la vida conjugal. Lluny. Tres homes en bicicleta. El que la imatge ens diu. Felicitats. Una estació a l’infern. Il·luminacions. El quadern d’amor. Els nens de Venècia. L’exercici de la felicitat. Tractat de la vida elegant. La colonització dolça. La cuina paleolítica. Mots i meravelles. Els abusos de la memòria. Per llegir a la dutxa. Darrer diari. Cartes lliures a Stendhal. Qui sóc. Ah, quina felicitat. El jove enfurit. Els meus començaments. El vertigen de Babel. La travessia del mal. Elogi de la feminitat. Resta un avenir. L’esperit del lloc. És bell, però és fals. El nòmada immòbil. Les atlàntides. Carta sobre la felicitat. El darrer mes. La llarga ruta de la sorra. Nit d’orgia a Saint-Pierre Martinique. Soroll a Landerneau. Ser feliç. Elogi de la bèstia. Elogi de l’ocell. L’ànima humana. Totes les sueques es diuen Ingrid. Itinerància. Voldria tornar a casa. Primavera, estiu. Escrits secrets. El foc alliberador. Carta oberta als perdonavides. Tardor, hivern. El silenci dels llibres. Viatges. De la poesia. Bestiari. El nen gat. La petita obra inacabada. Medea. Passejades africanes. Una certa idea de l’Índia. Al bany. El pare de la petita. Els animals cèlebres. L’home que va fugir. El te al tinter. La impuresa d’Irene. El silenci de Gabriel. Carta a un adolescent sobre la felicitat. Carrers secrets. La novel·la de Marina. Primeres mirades a Grècia. Dante no havia vist res. El viatge a Roma. Cròniques de la fi del món.


Us estaríeu de llegir els llibres d’aquests títols? Us estaríeu de somniar, en llegir aquests títols? Us estaríeu d’escriure, en llegir aquests títols? Us estaríeu de viure totes aquestes vides?

Feliç Sant Jordi a tothom!

No vaig poder fer la fotografia de la Beinecke Library de la Universitat de Yale.


4 comentaris:

  1. Lectura-Paradís, Escriptura-Paradís!
    Que tinguis una bona Diada!

    ResponElimina
  2. ¡Feliz día del Libro!
    ¡Enhorabuena por los últimos textos del blog y por las fotografías!
    Saludos.
    JJP

    ResponElimina
  3. Gràcies, Teresa, Esther i JJP.
    Abraçada amb llibre i rosa!

    ResponElimina