dimarts, 6 de juliol del 2010

Jove recerca a la UdG

A la Universitat de Girona dediquem una atenció especial a estrènyer relacions amb els centres de secundària. Uns exemples, ben vius aquests dies.


S’acaba de resoldre la vuitena convocatòria de les Beques Botet i Sisó que es concedeixen a estudiants de primer curs de batxillerat per ajudar-los a fer el seu treball de recerca. A més del tutor de l’institut, l’estudiant que obté la beca té un segon tutor que li assigna la universitat triat entre els seus professors. Se n’han concedit 50. Aquests dies comencem a rebre les seves visites.


Aquesta primera quinzena de juliol, 60 estudiants que han acabat el primer curs de batxillerat fan estada a la universitat en el que s’ha anomenat Jove Campus de Recerca. Aquest any ja es celebra la tercera edició. Els estudiants que hi participen tenen l’oportunitat de treballar dins dels grups de recerca de la universitat, afins al seu treball de recerca, amb un professor universitari que fa de suport d’aquesta recerca.


Ambdues iniciatives poden ser coronades amb un altre èxit: els Premis a Treballs de Recerca d’Estudiants de Batxillerat, convocats pel Consell Social de la UdG amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes. Fa pocs dies es van atorgar 21 premis i 2 accèssits. Era l’onzena edició.


La fotografia que il·lustra aquest text és de l’any 2008 i correspon a l’inici de les conferències de llatí i de grec que, des de fa 17 anys, ofereix la Secció Catalana de la SEEC amb la col·laboració de la càtedra de llatí de la UdG, als estudiants de selectivitat. La Sala de Graus es fa petita per acollir-los!

4 comentaris:

  1. Qué programa tan bonito. Es una forma interesantísimos de acercar los jóvenes a la Universidad y a la investigación, y hacerlo de manera jubilosa. A mí me gusta mucho la gente joven, nos trae aire fresco, así que todos los años soy tutora de prácticas externas de alumnos de la universidad de Valencia. ¡Y hay que ver cuánto me animan!

    Pesentaré la novela "Dido reina de Cartago" en Barcelona el próximo día 15 de julio (jueves). No sabes cuánto me gustaría que pudieras asistir, aunque comprendo también que será muy difícil. No obstante, te informo:
    Será a las 19,30 h. en el Real Círculo Artístico, palacio Pignatelli, c/ dels Arcs, nº 5. Hará la presentación Mª Pilar Queralt del Hierro (escritora) y yo también estaré ahí... En un par de días pondré en una entrada la invitación. Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Disculpa que utilitzi els comentaris d'aquest post per demanar-te si em pots enviar un mail amb una adreça on poder escriure't, i és que vaig enviar-te'n un a l'adreça udg.edu que segurament no era la correcta.

    Gràcies!

    assurbaye@gmail.com

    ResponElimina
  3. Observant carrers i rambles d'alguns indrets, en algun moment s'estreny el cor de pensar si hi haurà gent que entengui el que estem escrivint, els referents... Per això reconforta la visió d'una sala plena de joves estudiants.

    ResponElimina
  4. Penso que sempre hi haurà joves que faran de baula entre nosaltres i els que vindran després d'ells. Cada any trobo una bona colla de nois i noies amb il·lusió i receptivitat, per passar la penyora, vaja.

    Gràcies, Isabel, Assur i Teresa, pels vostres comentaris.

    Isabel, no podré estar en la presentación de tu Dido y me sabe muy mal! Pero tenemos la clausura del Jove Campus de REcerca, precisamente.

    Assur, t'escric avui. Sento el retard!

    ResponElimina