dimecres, 27 de maig del 2009

Riverside Drive (III)

Cinquena estampa.


L’autobús número 5 puja Riverside Drive entre el parc i la línia camaleònica d’edificis. Oms  esvelts i esponerosos, parterres florits barrejats amb la pedra negra i llisa de la roca de Manhattan, a una banda. Cases amb jardinet i grans edificis a l’altra banda del carrer sensualment ondulat. I el Hudson, de veu ronca per l’autopista que el voreja i les sirenes dels vaixells que el solquen, sempre al fons. Deliciós el relat del viatge en el bus d’André Aciman a The New York Times.

Sisena estampa.


Salinger i la seva família Glass van ser estadants, de debò i de ficció, d’un dels edificis de rajol vermellós de Riverside Drive. M’he creuat sovint pel bloc de Broadway, entre la 109 i la 110, amb una dona, ara ajudada d’un carretó per caminar, que devia haver tingut les cames tan boniques com les de la Bessie Glass.  


2 comentaris:

  1. Havent tingut la fortuna de passejar per aquells carrers i avingudes he constatat en primera persona (sense conèixer tots aquests detalls que ens vas desvetllant) que Riverside Dr. destil·la història i literatura.

    ResponElimina
  2. Que bonic Riverside Drive a la primavera! M'agrada repetir primavera, a Girona i a New York.

    ResponElimina