diumenge, 15 d’agost del 2010

Big Sur

He llegit al diari que un dels fills d’en Clint Eastwood ha estat a Mallorca aquest dies d’agost. Sembla que viu a Carmel, a Califòrnia. El periodista explicava que l’home ha volgut conèixer el poble del frare franciscà Juníper Serra, el fundador de tantes missions californianes, una justament a Carmel.


Les vaig visitar, l’agost de 1979, la missió i la casa de Serra, una masia catalana a l’americana, i la ciutat de Carmel. Per ser més exactes, ens vam trobar a Carmel, perquè volíem arribar a Big Sur, tot cercant una altra casa d’Henry Miller.


Henry Miller havia nascut a New York i va viure a París durant la dècada dels anys trenta del segle XX. Quan va tornar als Estats Units, es va instal·lar a Big Sur, durant molts anys. Miller va escriure a Big Sur, sol amb el mar i el cel i els arbres.


El paisatge és extraordinari. L’oceà, els amples xiprers del Pacífic, les platges inacabables, i desertes, els penya-segats de roques foscants. La reserva natural de Point Lobos és espectacularment salvatge.


Si vull recordar, revisito The Sandpiper, aquella història d’amor turmentosa entre Richard Burton i Elizabeth Taylor, una altra vegada. I és que també m’agrada molt The Shadow of Your Smile, la música del film enregistrat a Big Sur. O miro les diapositives, com la que he fotografiat per il·lustrar el text d’avui.

3 comentaris:

  1. A la coneixença d'Henry Miller hi vaig arribar a través de la lectura dels diaris d'Anaïs Nin, amb arrels catalanes!

    ResponElimina
  2. Doncs jo no la coneixia però ara se m'ha despertat la curiositat.

    Bon estiu!


    Jordi Cirach
    L'À | L'imperdible de L'Ànima
    http://www.imperdibleanima.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Diaris interessants els de l'Anaïs. De fet, m'agraden tots els diaris i les correspondències...

    Segur que la pel·lícula que he enllaçat també t'agradaria, Jordi.

    Gràcies a tots dos!

    ResponElimina