dimecres, 29 d’abril del 2009

Blocs i xarxes


Facebook per a ús personal o per a us professional? Blocs per a donar informacions o per a fer sortir el cuc d’escriure sense haver de passar pels diaris i revistes de paper? Immediatesa versus pòsit? 

El gremi dels professors de grec i llatí s’ha bolcat a la xarxa, des dels instituts d’ensenyament secundari especialment, per mantenir viva una comunicació estreta amb els seus estudiants, que responen amb entusiasme. Hi ha una quantitat infinita de blocs de gran qualitat que acosten el món clàssic als estudiants, que mostren la pervivència dels clàssics a la literatura, a les arts, a la cultura en general, però també a la vida quotidiana dels nostres dies, que ajuden a aprendre grec i llatí. Un exemple: el grup Chiron agrupa 242 blogs de tot l’estat.  

Tot el que serveix per a fer arribar la informació al màxim de gent possible, deu ser bo. És així que va aparèixer la impremta al segle XV, d’aquella dèria per la paideia dels humanistes que pretenien canviar el món a partir de l’educació, del renaixement del món clàssic. La democratització de la cultura és per principi bona. Els blocs i les xarxes hi ajuden. 

3 comentaris:

  1. Totalment d'acord, Mariàngela!
    Ah! I gràcies per la menció que fas de Chiron. Estem molt contents de com va funcionant.
    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la rerferència a Chiron, Mariàngela!

    ResponElimina