dimecres, 29 de desembre del 2010

Els àpats de Rodoreda

Quan vam comprar la casa, pel febrer de 1984, dins d’un pot de ceràmica blava, en una de les lleixes d’obra a l’estudi d’El Senyal Vell, vaig trobar unes quantes factures del Restaurant Gabarres (sic), del mateix Romanyà de la Selva, a nom de Mercè Rodoreda. Són dels anys 1977 i 1978. És així que podem saber què va menjar Rodoreda, fa 33 anys, durant aquestes festes. El dia 21 de desembre va menjar calamars a la romana i verdura, l’endemà un quart de pollastre i també verdura, mentre que el dia 23 va demanar un entrecôte amb verdura i crema catalana. El dia 24 l’àpat el formaven uns rogers, verdura i pinya natural. No consta que dinés al restaurant el dia de Nadal. El dia 26 va menjar paella, pinya natural i una ampolla d’aigua de Vichy. No tornem a tenir menú fins al dia 2 de gener de 1978, quan va menjar bacallà amb panses i pinyons i arròs blanc. L’endemà l’àpat va consistir en fetges de pollastre amb verdures i un flam. El 4 de gener va prendre tres costelles, verdura i un litre d’aigua mineral i l’endemà una escalopa amb guarnició i una crema. El dia de Reis va afegir una ampolla de Benjamín al lluç a la romana amb rovellons i verdures, de postres va prendre pinya natural i després un cafè.  

A la fotografia, el punt 3 de l’Itinerari Rodoreda Romanyà, a la plaça de l’església.

3 comentaris:

  1. Detalls de la vida quotidiana dels nostres admirats escriptors/es... Els detalls ens acosten la persona.

    ResponElimina
  2. Aixó és una exclusiva que tu ens ofereixes generosament i sense fer soroll.

    ResponElimina
  3. Bé, una vegada vam comprar una casa, Glòria, i les cases són plenes de secrets i de detalls, Teresa, que tornen o s'amaguen, però que, sempre, sempre, diuen coses. I m'agrada compartir-les amb vosaltres. Una bona abraçada.

    ResponElimina