dimarts, 4 de setembre del 2012

Lluna setembrina

“La lluna setembrina, set llunes endevina”, diu un proverbi fet per a aquest mes que acaba de començar. Diu que també ho diuen de la lluna d’octubre i que vol dir que farà el mateix temps durant set llunes seguides, que deu ser aquest temps intermedi entre estiu i tardor. Quan encara pot ser bo de passejar Au clair de la lune i veure aquesta Blue moon que voldríem guardar dins d’un cove, per poder vorejar el Moon river, una vegada i una altra, i recordar que An jenem Tag im blauen Mond September / Still unter einem jungen Pflaumenbaum / Da hielt ich sie, die stille bleiche Liebe / In meinem Arm wie einen holden Traum i evocar La lluna la pruna de la infantesa. Pot ser bellíssima la tristesa que destil·la la Moonlight Sonata, mentre recordes una lluna octubrera de València i decideixes que vols tornar a demanar la lluna, encara que no sigui de mel, ni rosa, i passes de la mala lluna a la bona lluna, però blava, quan mires per la finestra i tornes a veure aquells “naixements de lluna més emperlats” i l’abraçada de la lluna al Hudson. Encara que només sigui amb la imaginació.

La lluna setembrina de la fotografia la vaig pescar en un matiner cel gironí, l’any 2010, amb un avió que Fly me to the Moon.

4 comentaris:

  1. Una lluna d'últims d'agost la vaig fotografiar a Burgo de Osma des de la finestra de l'hotel...
    Bona lluna de setembre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest matí m'acompanyava una lluna blanca com la de la fotografia, quan anava cap a l'estació. Una abraçada, Teresa.

      Elimina
  2. Quina col·lecció de llunes meravelloses! Hi són totes! I amb les seues músiques delicioses. Ah!, setembre és el meu mes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vols dir que hi són totes? El setembre de les 7 llunes és el teu mes? M'ho hauràs d'explicar...

      Elimina