diumenge, 11 d’abril del 2010

Puputs

Han tornat, ja són aquí. Ja he vist les primeres roselles, com papallones vermelles d’ales de seda, perdudes en uns marges. A casa sempre n’havíem dit puputs. També he vist els primers groguets, que sempre les acompanyen. Això vol dir que s’acosta el primer de maig. I que podem començar a jugar a endevinar gall, gallina, poll...


Connexions amb els puputs. El quadre de Monet. I l’escena de la pel·lícula de James Ivory “A Room with a View” amb Lucy i George i Charlotte. I Puccini.






3 comentaris:

  1. Aquí també se'n comencen a veure, de roselles o gallarets. Cada lloc troba la seva pròpia expressió. Commou i alegra a la vegada la fragilitat dels seus pètals vermells.

    ResponElimina
  2. Las abubillas nos anuncian a mayo. Entran por los espacios como, de otra forma, entraban por la ventana unas grandes polillas o mariposas nocturnas en la habitación interior de Virginia Woolf que le llevaban a anotar el germen de "Las olas". Son extensiones en el campo o invasiones en la imaginación. Ellas nos llevan a saludar la vida, la creación y la Naturaleza.
    Saludos desde Madrid.

    ResponElimina
  3. És bonic que tinguin tants noms les flors, les coses. Gràcies, Teresa.

    Cuando yo era pequeña, en casa teníamos un problema, cuando hablábamos de "puputs" debíamos aclarar si nos estábamos refiriendo a la flor o al pájaro, a las amapolas o a las abubillas. Referido a la flor, el nombre puput es un dialectalismo. Me gusta la ambigüedad. Y me gusta que lleguen juntas, la flor y el pájaro, para anunciarnos mayo.
    Precioso tu comentario. Muchas gracias.

    ResponElimina